본문 바로가기

Hebrew Reading

1894년 드레퓌스 사건과 헤르첼의 시오니즘

הרצל ומשפט דרייפוס

באוקטובר 1894 נאסר קצין של הצבא הצרפתי, היהודי אלפרד דרייפוס, באשמה שבגד במולדת, באותו זמן היה הרצל הכתב בפריז של העיתון האוסטרי "נויה פריה פרסה". אווירה בזמן המשפט היתה סוערת. כמעט מדי יום היו מגיעות לחדרו של הרצל הצעקות של ההמון הפריזאי: "בוז  ליהודים?". הרצל נדהם : יהודי אחד מואשם בבגידה וכבר מתפתחת אנטישמיות

1894년 10월 프랑스 군대의 장교, 유대인 알프레드 드레퓌스가 조국을 배신한 죄목으로 체포되었다. 당시 헤르쩰은 오스트리아 신문, 노이에 프라이 프레스 파리 특파원이었다. 재판 당시 분위기는 폭풍같았다. 거의 매일 헤르쩰의 방으로 파리 군중의 외침이 도달하곤 했다. “유대인들에게 야유(boo)?” 헤르쩰은 놀랐다. 유대인 한 명의 반역죄 혐의가 이미 반유대주의로 퍼지고 있다니? 

 

הוא היה משוכנע שדרייפוס איננו אשם, כעיתונאי היה בבית המשפט כאשר דנו את דרייפוס למאסר עולם, וכעבור שבועיים היה גם בטקס שבו לקחו מדרייפוס את הדרגות ושברו את חרבו

그는 드레퓌스가 무죄라고 확신했는데, 기자로서 드레퓌스가 종신형을 선고받았을 때 법정에 있었고, 2주 후에 드레퓌스에게서 계급장을 떼고 그의 칼을 부러뜨리는 의식에 참석했기 때문이다. 

 

הוא עמד במקום מהורהר. זה גורל של היהודי בחברה המודרנית, חשב לעצמו. היהודי באירופה נלחם שנים כדי לזכות במעמד שווה למעמד של הנוצרי, אבל משפט דרייפוס הוא הוכחה שהמלחמה הזו אבודה.

그는 깊은 생각에 잠겼다. 이것이 현대 사회에서 유대인의 운명이라고 그는 생각했다. 유럽의 유대인은 수년동안 기독교인의 지위와 동등한 지위를 얻기 위해 싸워왔지만, 드레퓌스 재판은, 이 싸움에서 패배한 증거이다. 

 

הרצל חזר הביתה והמחשבות על מצב היהודים לא נתנו לו מנוח. הרי גם באוסטריה ובגרמניה מתחזקים הרגשות האנטישמיים. אם יישארו היהודים באירופה יהיה מצבם גרוע יותר ויותר. הרצל הבין שצריך לפעול כדי לפתור את בעיית היהודים. משפט דרייפוס הפך אותו בבת-אחת מסופר ועיתונאי לאיש פוליטי. 

Herzl은 그의 집으로 돌아갔고 유대인의 상황에 대한 생각들은 그에게 안식을 허락하지 않았다. 과연 오스트리아와 독일에서도 반유대주의 감정이 커지고 있다. 유대인들이 유럽에 남는다면 그들의 상황은 점점 더 나빠질 것이다. 헤르쩰은 유대인 문제를 해결하기 위해서 행동할 필요가 있음을 이해했다. 드레퓌스 재판은 그를 작가이자 저널리스트에서 단번에 정치인으로 변신시켰다.

 

הוא שרטט תוכנית ברורה. קודם כל, צריך למצוא טריטוריה כדי להחזיר ליהודים את גאווה. אחר כך, צריך לפנות לממשלות באירופה ולקבל את הסכמתן ליציאה של יהודים. אסור שהיציאה תהיה לא מסודרת או מקרית. ממשלות אירופה יסכימו ליציאת היהודים, מפני שזאת הזדמנות טובה להיפטר מהם. 

그는 분명한 계획을 스케치했다. 먼저 유대인에게 자부심을 안겨주기 위해 영토를 찾아야 한다. 그런 다음에, 유럽 정권들에게로 가서 유대인 출국의 동의를 받을 필요가 있다. 이 출국은 조직적이지 않거나 우발적이어서는 안 된다. 유럽 정권들은 이것이 유대인을 없앴을 수 있는 좋은 기회이기 때문에 유대인의 출국에 동의할 것이다.

    

בטריטוריה החדשה יקימו היהודים מדינה עצמאית, ויחזירו לעצמם את האחיזה בקרקע. מאותו רגע היה הרצל שקוע כולו ברעיון "הציוני". ביומנו כתב: "הרעיון נראה כמו חלום כביר".

새로운 영토에서 유대인들은 독립정부를 세울 것이고, 그 땅에 대한 영유권(점령과 소유)을 스스로 재획득할 것이다. 그 순간부터 헤르쩰은 그 “시온주의”적 착안에 푹 빠졌다. 그의 일기에 이렇게 적었다. “이 생각은 마치 위대한 꿈처럼 보였다.”

 

הסופות בנגב (1881)

חובבי ציון / חיבת ציון (1884)

Der Judenstaat 1896

1st Zionist Congress in Basel 1897

Altneuland 1902

Kishinev Pogrom 1903

Uganda Scheme, Hertzl died in 1904

Fiddler on the Roof | Ahad Ha’am | BenGurion - Zeev Javotinsky

'Hebrew Reading' 카테고리의 다른 글

Tower and Stockade, הפעיל עו''י  (0) 2022.09.18
이스라엘 노란 조끼 법, הפעיל פ''נ ופי''צ  (0) 2022.09.18
성전의 위치는 어디인가  (2) 2022.09.16
히브리력의 원리  (0) 2022.09.13
66년 유대 대반란  (1) 2022.09.13