본문 바로가기

Hebrew Reading

룻기 두루마리와 샤부옷 절기

מגילת רות וחג השבועות

מדוע קוראים את מגילת רות בחג השבועות? סיבה אחת היא הקשר בין הסיפור לעונת השנה. חג השבועות נקרא גם "חג הקציר". זהו הזמן בשנה שבו אוספים את השעורים, כמו שעשו בשדות בית לחם בסיפור המגילה. סיבה נוספת קשורה לכך שחג השבועות נקרא גם "חג מתן תורה

 

샤부옷(=칠칠절, 오순절)에 룻기 두루마리를 읽는 이유는 무엇인가? 한 가지 이유는 그 이야기와 한 해 절기 사이의 관련성이다. 샤부옷은 "추수의 절기"라고도 한다. 때는 두루마리의 이야기에 베들레헴 밭에서 있었던 것처럼 한 해 중에 보리를 거두는 시간이었다. 또 다른 이유는 샤부옷이 "토라 수여 절기"라고도 불리는 것과 관련돼 있다.

 

רות למתן התורה? לפי המסורת, אחד הדברים החשובים ביותר בתורה הוא החסד - עזרה לאחרים ומעשים טובים. מגילת רות מסמלת את הסיפור של רות, ואת החסד הגדול שעשתה עם נעמי חמותה : כִּי אֶל-אֲשֶׁר תֵּלְכִי אֵלֵךְ, וּבַאֲשֶׁר תָּלִינִי אָלִין--עַמֵּךְ עַמִּי, וֵאלֹהַיִךְ אֱלֹהָי. בַּאֲשֶׁר תָּמוּתִי אָמוּת… כִּי (רק) הַמָּוֶת, יַפְרִיד בֵּינִי וּבֵינֵךְ. (רוט, א, טז)

 

룻이 토라 수여와? 전통에 따르면 토라에서 가장 중요한 것 중 하나는 헤세드-은혜로, 다른 사람을 돕고 선행을 하는 것이다. 룻기 두루마리는 룻의 이야기와 룻이 시어머니 나오미에게 베푼 큰 헤세드를 상징한다. “어머니께서 가시는 곳에 나도 가고 어머니께서 머무시는 곳에서 나도 머물겠나이다 어머니의 백성이 나의 백성이 되고 어머니의 하나님이 나의 하나님이 되시리니 어머니께서 죽으시는 곳에서 나도 죽어…만일 내가 죽는 일 외에 어머니를 떠나면 여호와께서 내게 벌을 내리시고 더 내리시기를 원하나이다(룻 1:16).

 

רות, גיבורת הסיפור, שותפה לאסון הגדול ולסבל הרב של נעמי. היא נאמנה לה מאוד, ולא עוזבת אותה בזמן הקשה. גם בועז, האיש העשיר והחשוב, עושה חסד עם רות ונעמי. הוא מזמין את שתי הנשים לשבת ולאכול איתו ובסוף גם מתחתן עם רות, האישה הענייה וחסרת המעמד שבאה ללקט שעורים שנשארו בשדה שלו, ומשנה את חייה ואת הגורל שלה

 

이야기의 주인공인 룻은 나오미의 큰 재앙과 큰 고통에 동참한다. 룻은 아주 신실해서, 어려운 시기에 나오미를 떠나지 않는다. 부유하고 중요한 서럼 보아스 역시 룻과 나오미에게 헤세드를 행한다. 그는 두 여인을 그와 함께 앉아 먹자고 권하고, 결국 밭에 남겨진 보리를 모으러 온 가난하고 신분도 없는 여인 룻과 결혼하여 룻의 삶과 운명을 바꾼다.

 

כאשר חז"ל* חיפשו בסיפורי התנ"ך דמות, שסיפורה מתאים לחג מתן תורה כי היא מציגה את רעיון החסד, הם בחרו בְּרוּת. הבן שנולד לרות ובועז היה סבו של דוד המלך שלפי מאין האדם בא או מהו המעמד החברתי שלו, אלא תכונותיו ומעשיו

 

현자들*은 성경의 이야기에서, 헤세드의 개념을 제시하기 때문에 그 이야기가 토라 수여 절기에 적합한 인물을 찾았고, 그들은 룻을 선택했다. 룻과 보아스 사이에서 태어난 아들은, 어디 출신이거나, 그의 사회적 지위에 따라서가 아니라 그의 자질과 행동으로 왕이 된 다윗의 할아버지이다. 

 

이스라엘 사진 작가 아디 네스가 현대적으로 해석한 룻과 나오미. 

'Hebrew Reading' 카테고리의 다른 글

유발 하라리, 유대인으로 산다는 것  (0) 2023.03.07
유발 하라리 칼럼  (0) 2023.02.26
욥바의 전설 안드로메다  (2) 2022.12.14
1977 이스라엘 선거 '혁명'  (0) 2022.11.29
벤구리온  (0) 2022.11.27